تشریح تاریخچه بازی + نکاتی جالب

آیا میدانستید که بازیه Prince Of Persia یکی از قدیمی ترین بازی هایی است که تقریبا داره جشن 19 سالگیش رو میگیره یعنی در واقع 1 سال هم از من بزرگ تر هستش !!!
چون میخوام در ابتدا تاریخچه Prince Of Persia : Sands Of Time رو به شما عرض کنم باید کمی به گذشته بریم تا اصلا بفهمیم رگ و ریشه این بازی به کجا میرسد :
این بازی که شروعی برای شاهزادگان ایرانی بود یک شاهکار در زمان خودش محصوب میشد , بازیه Jordan Mechner دارای نوآوری های بسیار بالا و همچنین گرافیک بی نظیر در آن سالها بود یعنی نرمیه حرکات پرینس بی نهایت زیبا کار شده بود و داستان هم نسبت به کنسولی که بازی روی آن عرضه شده بود قوی بود , داستان حکایتی بر گرفته شده از داستان های کهن 1001 شب بود و در آن شاهزاده ای ایرانی قرار داشت که ماهاراجه ای هندی کشورش را گرفته بود و او را به زندان انداخته بود همچنین معشوقه پرنس را به اسارت و بردگی برده بود در اینجا پرینس باید عشق خود را از چنگال ماهاراجا نجات میداد ... کنترل بازی بسیار روان و خوب بود و بازی در قالب یک Adventure-Game بی نظیر بود به همین جهت چیزی حدود 1.5 میلیون نسخه فروش کرد ...
بلاخره بعد از 4 سال دنباله ای خوب برای یک بازیه شاهکار ساخته شد ... در بازی هیچ اثری از نوآوری دیده نمیشد و فقط سطح گرافیکی پیشرفت خارق العاده ای کرده بود , داستان بازی هم در ادامه نسخه قبلی مربوط میشد به نجات شهر توسط پرنس و کشتن ماهاراجا ; این بازی هم همانند نسخه اول فروش بسیار بالایی بالغ بر 3 میلیون نسخه داشت ولی از لحاظ کیفی از نسخه اول پایین تر ولی خوش ساخت تر بود گویا Jordan Mechner طراح بازی فقط در صدد فروش بازی بود و به کیفیت کاری نداشت و از اسم نسخه قبل پول زیادی به دست آورد ...
نسخه بعدیه شاهزاده ایرانی با یک کاراکتر دیگر برای اولین بار در قالب صفحه های 3 بعدی توسط شرکت The Learning Company وارد بازار شد ... گرافیک بازی نسبت به دیگر بازی های سال 99 چند قدم بالاتر بود ولی بازی فقط گرافیک داشت . من به شخصه این تنها POP بود که به علت کنترل مسخره و Gameplay احمقانه حاضر نشدم تا آخر برم زیرا بازی در نهایت بی دقتی و سهل انگاری ساخته شده بود و سازندگان حتی حاضر نشده بودند یک داستان جذاب برای بازی بسازند طوری که من هیچی از داستان بازی حالیم نشد . در دموی اول مشاهده میکنیم پرنس در یک مهمانی بین ثروتمندان است ولی بازی که شروع میشود پرنس در زندان گیر افتاده !!!!! فروش بازی بسیار بسیار پایین بود طوری که همه این بازی با افتضاحاتی که به بار آورد را پایانی ناخوشایند برای سریه Prince Of Persia دانستند این بازی حتی باعث شد نام 2 سری قبلی لکه دار شود واقعا متاسفم !
تیم بازی سازیه Ubisoft اینبار همچون فرشته نجاتی به کمک این بازی آمد و خودش Prince Of Persia ی شکست خورده را با خلق یک شاهکار دوباره به روز های اوج 1989 و یا حتی فراتر از آن رساند . اینبار باز هم Jordan Mechner که دیگر باتجربه شده بود بازگشته بود تا یک افسانه را خلق کند . موتور بازی هم موتور قدرتمند Ubisoft در آن زمان یعنی Jade بود , بازی درنمایشگاه E3 2002 بازی به صورت Work In Progress نشان داده شد اما در ان اجرا چیز زیادی نمایان نشد , یک Gameplay-Cam کوتاه از راه رفتن پرینس همچنین چرخاندن چند اهرم برای باز شدن چند در به مدت کم تر از یک دقیقه نشان داده شد ... گرافیک در این حالت هرچند زیبا بود ولی آنقدر هم نبود که مردم را به خود خیره کند چون در همین نمایشگاه بازی هایی همچون MGS2 و Enter The Matrix با نمایشی خارق العاده از خودشان نظر اکثر کارشناسان و مردم را جلب کردند .... ( خدا کنه سالش رو درست گفته باشم )
در همین راستا در E3 2003 درست چند ماه قبل از عرضه بازی بود که Prince Of Persia : The Sands Of Time با نوری آبی روی صفحه نمایش حک شد ( دقیقا همین LOGO POP4 که بعدا برای SOT عوض شد ) در همان ابتدا بعد از نشان دادن چند نما از محیط بازی ناگهان کاراکتر اصلی به صورت کامل دیده شد ... فقط چندین مبارزه و چند حرکت آکروباتیک همراه با گرافیک بازی بس بود برای این که این بازی در نمایشگاه به عنوان برترین اجرا شناخته شود ...
بازی سراسر نوآوری بود و بسیار خوش ساحت دیده میشد .
بلاخره در 2-Dec-2003 یعنی دقیقا چند روز مانده به کریسمس این بازی برای کنسول های PS2-XBOX-Game Cube عرضه و چندی بعد به عنوان برترین بازی سال در بخش Action-Adventure و همچنین Best Geraphic In 2003 شناخته شد ...
فروش بازی نسبت به نام و جوایزی که گرفته بود زیاد دلچسب نبود و بازی نتوانست از لحاظ فروش زیاد موفق باشد ولی همین افتخارات کافی بود تا نسخه دوم بازی هم برای سال 2004 در نظر گرفته شود
شاید بشود گفت این قسمت از Prince Of Persia Series کم سر و صداترین POP بود تبلیغات کم و همچنین تغییر طراح بازی از Jordan Mechner به Kevin Guillemette باعث شدند که بازی اون طور که درخورش بود سروصدا به پا نکند
موتور پایه بازی ارتقاع یافته همان Jade بود که در بازی کاملا تغییرات گرافیکی به چشم میومد افکت ها بسیار زیاد تر شده بودند و همچنین گرافیک بازی از هر لحاظ نسبت به نسخه قبلی بالاتر رفته بود اما حتی با این حال این گرافیک چیزی نبود که Gamer ها را راضی نگه دارد زیرا در این سال بازی های بزرگی با گرافیک های بسیار بالاتر از POP:WW آمده بودند طوری که حداقل در این ضمینه WW چیزی برای گفتن نداشت ...
از طرفی Jordan Mechner خالق بازی هم طی مصاحبه ای با مجله ی Wired دلیل استعفای خود را فاش کرد او چنین گفت : " من طرفدار یک تغییر کلی در بازی و همچنین کاراکتر بازی نیستم , به عقیده من شخصیت پرینس در این بازی اینقدر خشن به نظر میرسه که این خشونت روی بازی هم تاثیر گذار شده و شاید بازی درجه سنی M هم بگیره و من با این کارها مخالفم , به عقیده من این کاراکتر پرینس همان پرینس شنهای زمان نیست و من نه از صدای او نه از سیمای او و نه از استایل های مبارزش خوشم نمیاد و به مزاجم نمیسازه " ...
کسی چه میدونه شاید علت فروش کم POP:WW ترک پدر پیر POP و انتقاد های شدیدش از این بازی باشه , ولی با این وجود باز هم بازی روز 2-Dec-2008 که عرضه شد توانست امتیازات خوبی از سایت های مختلف دریافت کنه و شاید حتی کمتر از حق واقعیش بود و امتیازدهی ها کاملا تحت تاثیر جو بود ...
ز همان ابتدا Ubisoft اعلام کرده بود که این بازی یک سه گانه خواهد بود و حال پس از ساخت نسخه دوم نوبت به آخرین نسخه رسید ...
درست در 11-April-2004 بود که اولین Artwork ها از این بازی نمایان شد تعداد زیادی از این artwork ها مناظر بازی و همچنین محل های زیبای درون قصر بازی را نشان میدادند جالب اینجا بود که آرم پاسارگاد نقش بسته بر روی دیوار هم یکی از همین Artwork ها بود ولی یکی از آنها با بقیه فرق داشت بله موجودی شیطانی و سیاه رنگ که به دستانش زنجیری بسته شده در تصویر دیده میشد اما سوال اینجا بود که آیا این کاراکتر کیست ؟!!!
در 20-June-2008 بلاخره Ubisoft از این کاراکتر پرده برداشت البته نه به صورت کامل فقط نام Dark Prince را به این کاراکتر نسبت داد و همچنین اعلام کرد یکی از کاراکترهای قابل بازی همین Dark Prince است , این موضوع در حالی بود که با گذشت 2 ماه از اولین اطلاعاتی که Ubisoft برای بازی داده هنوز هیچ تصویری خود شخصیت پرینس یعنی قهرمان بازی را نشان نداده بود و همین موضوع کمی شک برانگیز بود !!!
در همین راستا بلاخره Ubisoft یک تصویر عجیب از پرینس منتشر کرد اما این عکس واقعا عجیب بود ! نصف بدن پرینس سوخته بود و آتش از آن نصفه زبانه میزد و نصف بدن دیگر او سالم بود و شمشیری آشنا در دستانش بود . ولی یوبی سافت سریعا عمل خود را تصحیح کرد و تمام مثائل مربوط به دارک پرینس و پرینس که هر دو یکی هستند را فاش کرد البته این را هم باید اضافه کنم که در مورد عکس آتش گرفته گفت این طرح یکی دیگراز طرح های Dark Prince بود ولی در آخرین مراحل با تایید روبهرو نشد حتی ما میخواستیم نصفه ی تاریک پرینس را تبدیل به موجودی با موهای سفید ( همچون دانته ) بکنیم ولی با این طرح هم موافقت نشد پس با خود گفتیم موجودی که از شن درست شده باید محوریت شنی هم داشته باشد و این شد که دارک پرینس به این شکل ( همانند Artwork اولیه بازی در آمد )
از این مساله بگذریم و کمی وارد مسائل ساخت قبل از مراحل ساخت بشویم !
Ubisoft Montreal از همان ابتدای کار خود اعلام کرده بود که این نسخه شاید دارای نوآوری هایی باشد ولی سعی بیشتر ما بر این است که فعلا سطح بازی را حداقل به 2 نسخه قبلی برسانیم هم از لحاظظ تکنیک بازی سازی هم مسائل حاشیه بازی یعنی بازی هم جو روشن و باز همچون Sands Of Time داشته باشد و هم جو سنگین و تاریکی همچون Warrior Within که فکر میکنیم چنین ترکیبی خوب از آب درآید !
طراح این نسخه باز هم Kevin Guillemette بود ولی یکی از تغییرات جالب در بخش موسیقی و صداگزاری بازی بود که Inon Zur به Stuart Chatwood تنها موسیقی ساز بازی پیوست تا کمکی باشد و هم این که برای صداگزاریه Dark Prince از آکتور معروف هالیوود یعنی Rick Miller استفاده شده بود ...
موتور گرافیکی باز هم دقیقا همان موتور پایه Warrior Within بود و بازی از لحاظ گرافیک فرق آنچنانی با ww نکرده بود ( بلکه شاید گرافیک بازی ضعیف تر هم شده بود !!) .
نهایتا این بازی هم در 1-Dec-2008 عرضه شد و باز هم توانست امتیازات قابل قبولی از سایت های مختلف دریافت کند و همچنین بهترین رتبه فروش در این 3گانه را داشته باشد ...
بوک مارک ها