با سلام خدمت دوستان !
در ابتدا عرض کنم که این مشکل که در ادامه توضیح میدم، در ویندوز 7 برام به وجود اومده اما به احتمال زیاد برای ویندوزهای ویستا تا 8.1 هم مشکل مشابهی به وجود بیاد. این مشکل راه حل درست و حسابی نداره و علاوه بر اون کارهایی که انجام میدیم در ویندوز xp خواهد بود اما چون وقوع مشکل در 7 هست و ناشی از بوت دوگانه با xp هست ترجیح دادم این مطلب رو در قسمت ویندوز 7 قرار بدم. مسئولین محترم انجمن مخیر هستند در صورت صلاح دید، این مطلب رو به جای مناسب انتقال بدن .
اما برسیم به مشکل. بنا به دلایلی شما ممکنه بخواهید بر روی سیستم خود که سیستم عامل اصلی اون ویندوز 7 هست، ویندوز xp هم داشته باشید و نمی خواهید از xp mode یا سایر ابزارهای مجازی سازی استفاده کنید. مثلا من عشق بازی هستم و میخوام بازیهایی که تو xp نصب میشن رو با کیفیت بالاتری بازی کنم و از اونجا که xp خیلی سبکه تصمیم می گیرم با بوت دوگانه هم از مزایای xp و هم از مزایای 7 بهرمند بشم.
نحوه انجام این کار به احتمال زیاد در این انجمن و در جای جای اینترنت هست و توضیح بیشتری در این زمینه لازم نیست. اما شاید شما هم بعد نصب و استفاده از xp متوجه شده باشید که همه restore point های شما حذف شده. حتی با تولید دستی یک restore point و ریستارت کردن و رفتن به xp و برگشت به 7 متوجه حذف اون شده باشید. افرادی مثل من خوششون نمیاد مدام ویندوز نصب کنند و دوست دارن این کار رو به عنوان راه حل نهایی قرار بدن. در این صورت restore point اهمیت زیادی برای بازگردانی سیستم به حالت نرمال دارند. پس اگه برای شما مهم هست به ادامه مطلب توجه کنید
این مشکل دلایلی داره که به ذات xp و عدم هماهنگیش با ویندوزهای بالاتر برمیگرده که البته طبیعیه. این مشکل راه حلی درست و درمون نداره اما به هر حال کاچی به از هیچی. تنها راه حل شما اینه که دسترسی درایوی که ویندوز 7 درش هست رو از ویندوز xp بگیرید. نگران نشید شما هنوز قادر خواهید بود در ویندوز 7 به درایو ویندوز xp دسترسی داشته باشید و هیچ چیزی در ویندوز 7 تغییر تخواهد کرد
ویندوز 7 من در درایو c و ویندوز xp در درایو D قرار دارند
به ویندوز xp برید و از منوی استارت گزینه run رو انتخاب کنید
5.JPG
در قسمت مربوطه عبارت regedit را تایپ و ok کنید
6.JPG
به زیر شاخه HKEY_LOCAL_MACHINE/MountedDevices برید و اگه کلیدی به نام offline موجود نیست با راست کلیک روی MountedDevices گزینه New و گزینه key را انتخاب و کلید جدید را به offline تغییر نام دهید. من قبلا این کار را کرده بودم پس شما در تصویر می بینیدش
1.JPG
گزینه offline رو که ساختید انتخاب کنید و در سمت راست، یک راست کلیک کرده و یک DWORD Value بسازید و اسم اونو به :DosDevices\C\ تغییر بدید. البته اگه ویندوز 7 شما در درایوی غیر از C هست، در عبارت فوق به جای C نام درایو مناسب رو که ویندوز 7 شما توش هست بنویسید. باز هم بگم من قبلا این کار رو کرده بودم و شما هم در تصاویر میبینید
2.JPG
3.JPG
روی :DosDevices\C\ که ساختید دوبار کلیک کنید و در پنجره باز شده مقدار Value را برابر 1 قرار دهید و ok کنید
4.JPG
حالا سیستم را ریستارت کنید و دوباره به ویندوز xp بوت کنید. میبینید در منوی My Computer درایو C موجوده اما ویندوز xp قادر نیست کاری باهاش بکنه یا چیزی درش ثبت کنه. با راست کلیک روی این درایو میبینید هیچ فضای خالی نداره و فرمتش خام هست.
همین تموم شد. دیگه از این به بعد ویندوز xp کاری به کار درایو C و restore point های شما نداره.
شما در اینترنت میتونید با جستجو در یک سری سایتها به کلیدهای پیش ساخته ای برسید که تنها دابل کلیک کردن روی اونا کارتون راه بندازه. چون من امتحان نکردم پس اظهار نظر نمی کنم. به علاوه در جستجوهام دیدم برخی گفتند با قابلیت BitLocker هم میشه دسترسی ویندوز xp رو به درایو c قطع کرد. من زیاد خوشم نیومد از این روش و چون استفاده نکردم نمیتونم اظهار نظر کنم. به نظر من این روشی که گفتم راحت تره.
هرگونه کپی برداری از این آموزش بدون ذکر نام نویسنده و منبع ممنوع میباشد
بوک مارک ها