صفحه 2 از 10 اولین 1234 ... آخرین
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 20 از مجموع 97

موضوع: مباحث فن و کولر پردازنده

1. عضو متخصص
    نمایش اطلاعات

با سلام
    تعداد دور فن رو حرارت پردازنده مشخص میکنه نه میزان لود اون ،از برنامه های بنچمارک پردازنده استفاده کنین مطمئن هستم فن شما برای دقایقی با حداکثر دور کار میکنه.
    در مورد اختلاف دما باید بگم هیچ نرم افزاری خالی از اشتباه نیست ولی برنامه های AIDA64 یا core temp ضریب اشتباهشون خیلی پایینه.
    نمایش امضاء

2. نمایش تشکر

3. عضو ثابت afshin+ آواتار ها
    نمایش اطلاعات

سلام
    من مادربورد و سی پی یو و رم سیستم رو قبل از عید تعویض کردم از حدود دو هفته پیش که داشتم بازی میکردم دیدم بازی خیلی گیر میکنه به دمای سی پی یو شک کردم همون موقع نگاه کردم دما 95 درجه بود بازی رو قطع کردم رفتم خمیر سیلیکون و دوتا فن گرفتم یکی از زیر پاور هوا رو میکشه بیرون یکی هم روی درب کیس که هوا رو میده داخل رو بروی کارت گرافیک ولی الان هم در حالت عادی دمای سی پی یو بین 75-70 درجه است که موقع بازی تا 85 هم بالا میره به نظر خودم بالاست حالا شما هم یه نظر بدید خیالم راحت تر میشه cpu هم اینتل e8200 هست ویندوز 7 نسخه 64 بیت هست سایت اینتل نگاه کردم این عکس رو ببینید دمای سی پی یو این میشه که مشخص کردم
    Capture.JPG

4. نمایش تشکر

5. ناظم بخش arefgh96 آواتار ها
    نمایش اطلاعات

نوشته اصلی توسط afshin+
    سلام
    من مادربورد و سی پی یو و رم سیستم رو قبل از عید تعویض کردم از حدود دو هفته پیش که داشتم بازی میکردم دیدم بازی خیلی گیر میکنه به دمای سی پی یو شک کردم همون موقع نگاه کردم دما 95 درجه بود بازی رو قطع کردم رفتم خمیر سیلیکون و دوتا فن گرفتم یکی از زیر پاور هوا رو میکشه بیرون یکی هم روی درب کیس که هوا رو میده داخل رو بروی کارت گرافیک ولی الان هم در حالت عادی دمای سی پی یو بین 75-70 درجه است که موقع بازی تا 85 هم بالا میره به نظر خودم بالاست حالا شما هم یه نظر بدید خیالم راحت تر میشه cpu هم اینتل e8200 هست ویندوز 7 نسخه 64 بیت هست سایت اینتل نگاه کردم این عکس رو ببینید دمای سی پی یو این میشه که مشخص کردم
    Capture.JPG
    دمای 75-70 به نظرم خیلی بالاست چون cpu در حالت عادی (حداقل رو سیستم خودم 30-40) نباید دماش اینقد بالا باشه.
    از درست استفاده کردن خمیر سیلیکن اطمینان حاصل کردید؟ قسمت آلومینیومی کولر به خوبی بر روی cpu قرار گرفته؟ فن با توجه به دما مقدار دور در ثانیش کاهش یا افزایش پیدا میکنه؟ با نرم افزار cpu-z اطلاعاتی رو که بدست آوردید اسکرین شات بگیرید و قرار بدید ، از نرم افزار speedfan هم استفاده کنید
    عنوان: نرم افزار speedfan
    دریافت کنید
    نمایش امضاء

6. نمایش تشکر

7. عضو ممتاز
    نمایش اطلاعات

نوشته اصلی توسط afshin+
    سلام
    Capture.JPG
    سلام دوست عزیز
    به نظر من که دمای بالاتر از 75 درجه برای اکثر CPU ها ضرر داره

ابتدا حتما مطمئن بشین که از بهترین سیلیکن موجود در بازار استفاده کردین ، همینطور مطمئن بشین که رادیاتور CPU به خوبی به سیلیکن آغشته و محکم سر جای خودش نصبه
    و با بازیهای دیگه هم سیستم رو چک کنید که معلوم بشه ایراد فقط از همین یک بازی هست یا نه

بعد اگر ایراد فقط از همین یک بازی بود در تنظیماتش GPU Acceletor و یا GPU Optimizer داره فعالش کنید و همینطور اگر گزینه های Direct3D و OpenGL داره تغییرش بدین و دوباره حرارت رو چک کنین
    نمایش امضاء

8. نمایش تشکر

9. عضو متخصص
    نمایش اطلاعات

نوشته اصلی توسط afshin+
    سلام
    Capture.JPG
    سلام.

شما از کولر Stock پردازنده استفاده میکنید؟ (فن و هیت سینک اوریجینال همراه پردازنده). منظورم از ایناس:

اگر اینطوره، باید خدمتتون عرض کنم که اضافه کردن فن های بیشتر به کیس نمیتونه تاثیر چندانی داشته باشه.

برای اینکه تا حد زیادی از بالا رفتن دمای پردازنده جلوگیری کنید، باید یک کولر خوب براش تهیه کنید.

یک کولر مناسب برای پردازنده شما باید شامل یک هیت سینک نسبتاً بزرگ، حداقل 4 هیت پایپ مسی، و ترجیحاً دو عدد فن باشه. یه چیزی مثل این:

کولرهای مایع هم هستن که گرونن و برای پردازنده های سوکت LGA 775 چندان به صرفه نیستن.

پس همون ایرکولر برای شما مناسب تره. اگر درست نصبش کنید و از خمیر سیلیکون باکیفیت استفاده کنید، دمای پردازنده در حالت Idle (بیکاری) 30-35 درجه و در حالت Full-load حداکثر به 60-65 درجه میرسه. پس تفاوت خیلی محسوس هست.

کنار کولر پردازنده اگر بتونید فن های اضافی به کیس نصب کنید، طوری که هرچی جا واسه نصب فن در اختیار دارید، پر کنید، میتونه بازهم بیشتر در خنک موندن پردازنده و همینطور مادربورد و کارت گرافیک موثر باشه. به شرطی که به Intake یا Exhaust تنظیم کردن فن موقع نصب دقت کنید. (که فن هوا رو به داخل بکشه یا بده بیرون. اینکه چه فنی رو چجوری نصب کنید رو میتونید سایت سازنده کیس تون رو بگردید و صفحه مدلی که دارید رو پیدا کنید. اونجا کامل توضیح میده)

فقط در انتخاب کولر باید به دو مورد دقت کنید:

1- ارتقاع هیت سینک کولر نباید زیاد باشه، چون ممکنه نتونید در کیس رو ببندید.

2- عرض هیت سینک هم نباید انقدر زیاد باشه که به رم هاتون گیر کنه.

باید قبل از انتخاب کولر، خوب ابعادش رو چک کنید، بعد ابعاد کیس و فاصله رم ها از سوکت پردازنده رو بررسی بکنید که بعد از خرید کولر پشیمون نشید.

نکته آخر هم اینکه اکثر کولرها فقط یک فن 12 یا 14 سانتی دارن، ولی میشه فن دوم و در صورت دوقلو بودن هیت سینک فن سوم هم بهش نصب کرد. اگر فن اضافی به رم ها گیر نکنه، میتونید یک فن اضافی از هر برند و مدلی که خواستید بخرید و خودتون دستی به اون طرف هیت سینک اضافه کنید.

مثلاً این همون کولر بالایی هست با فن دوم:

این هم یک کولر دیگه با هیت سینک دوقلو که سه تا فن میشه روش نصب کرد:

در عکس دوم و سوم به موقعیت کولر روی مادربورد خوب دقت کنید. یا باید کلاً به محدوده اسلات های رم نزدیک نشه (عکس دوم)، یا باید ارتفاع کولر بیشتر از ارتفاع رم ها باشه (عکس سوم).

مدلی که تو عکس اول و دوم میبینید یکی از مدل های ایده آل و مناسب هست که رو اکثر مادربوردها و کیس ها قابل استفاده هست و مشکل ساز نیست. قیمتش هم حدود 100-120 تومنه. فن اضافی خوب هم بخواید 15-20 تومن بیشتر باید هزینه کنید. البته قبل از خرید باید بررسی های لازم رو بکنید. (از نظر اندازه و ابعاد)

10. نمایش تشکر

11. عضو ثابت afshin+ آواتار ها
    نمایش اطلاعات

سلام فن سی پی یو من از مدل عکس اول هست (اورجینال همراه سی پی یو) از کیفیت خمیر سیلیکون مطمئن نیستم به نظرم خوب نبود چه خمیری خوب هست که بگیرم خمیرو عوض کنم اگه تغییر نکرداطلاع میدم مادر بوردم همbiostar g41d3هست به نظرتون چه کولری براش مناسبه؟ با تشکر

12. عضو متخصص
    نمایش اطلاعات

نوشته اصلی توسط afshin+
    سلام فن سی پی یو من از مدل عکس اول هست (اورجینال همراه سی پی یو) از کیفیت خمیر سیلیکون مطمئن نیستم به نظرم خوب نبود چه خمیری خوب هست که بگیرم خمیرو عوض کنم اگه تغییر نکرداطلاع میدم مادر بوردم همbiostar g41d3هست به نظرتون چه کولری براش مناسبه؟ با تشکر
    خمیر سیلیکون خوب به صورت جدا تو بازار میفروشن. خمیر اوریجینال Thermalright اگه پیدا کنید عالیه. قیمتش هم زیاد نیست. از این پاکتی کوچیکا باشه (برای یکی دوبار استفاده) هزار یا دو هزار تومن میشه فوقش. اگه کولر بخرید، اکثر مدل ها خمیر مخصوص همراهشون هست و نیازی نیست از بیرون بخرید.

برای پیشنهاد کولر باید مدل رم ها و کیس سیستم رو هم بگین. اما با دونستن این ها هم دقیق نمیشه مدل خاصی پیشنهاد کرد.

شما باید در کیس رو باز کنید، با یه خط کش قشنگ فاصله سطح مادربورد تا در کیس رو اندازه بگیرید، یکی دو سانت ازش کم کنید (ضخامت مادربورد و فاصله سطح سوکت پردازنده از کف مادربورد)، بعد کولری انتخاب کنید که ارتفاعش از اندازه به دست اومده بیشتر نباشه.

مدل رم ها هم برای این مهمه که ارتفاعشون رو بدونیم و مطمئن بشیم کولر بالاتر از رم ها قرار میگیره یا به رم ها گیر میکنه. محاسبه اینم به این صورته که ارتفاع رم هارو اندازه میگیرید، حدود یک تا یک و نیم سانت هم ارتفاع اسلات و ضخامت مادربورد رو بهش اضافه میکنید، بعد موقع انتخاب کولر چک میکنید که ارتفاع هیت پایپ ها از اندازه به دست اومده بیشتر باشه. یعنی رم ها برن زیر هیت سینک.

این مادربورد شما هست:

اون دوتا اسلات قرمز رنگ (بزرگا) اسلات های رم هستن، ولی از رو عکس نمیشه تشخیص داد فاصله اش با سوکت پردازنده چند سانته. کولری که انتخاب میکنید، باید هیت سینکش زیاد ضخیم نباشه (تا به رم هاتون نزدیک نشه)، اگر کولر هیت سینک ضخیم داشته باشه باید ارتفاع هیت پایپ هاش اونقدری باشه که که رم ها بمونن زیر هیت سینک. اگر خوب متوجه منظورم نشدین، دوتا عکس آخر پست قبلیم رو با دقت بررسی کنید.

اگر رم هاتون Low-profile هستن (بدون هیت سینک یا با هیت سینک کوتاه) کارتون آسونه. اگر هیت سینک دارن و بلند هم هستن انتخاب کولر یکم سخت میشه.

این هم چندتا عکس که موضوع براتون روشن بشه:

1- رم Low-profile بدون هیت سینک:

2- رم Low-profile با هیت سینک کوتاه:

3- رم با هیت سینک متوسط/نسبتاً بلند:

4- رم با هیت سینک بلند و خیلی بلند:

ببخشید تعداد عکس ها زیاد شد.

13. نمایش تشکر

14. عضو ممتاز digital_2013 آواتار ها
    نمایش اطلاعات

با سلام خدمت همه
    یک سوال کیس من x1 است
    Computer-Case-Green-X1-Basic9b2cd6.jpg
    پشتیبانی از شش عدد فن 12 سانتی متری اضافه تر، به گونه ای که شما قادر خواهید بود بنا بر نیاز خود، اقدام به اضافه نمودن دو فن در قسمت جلو (ورودی هوا) و دو فن در قسمت سقف (خروجی هوا) و یک فن بر روی کاور بغل روبروی کارت گرافیک (ورودی هوا) و یک فن در قسمت کف کیس (ورودی هوا) نمایید.
    خوب سیستم گاهی اوقات داغ می کنه به نظرتون حالا فن بخرم و در کدوم قسمت ها قرار بدهم؟
    و راستی یک سوال زنگ زدم قیمت فن را پرسیدم گفت 7 یا 8 تومان؟همین قیمته یا سر کاری بوده
    ممنون
    موفق باشین

15. نمایش تشکر

16. عضو متخصص
    نمایش اطلاعات

نوشته اصلی توسط digital_2013
    با سلام خدمت همه
    یک سوال کیس من x1 است
    Computer-Case-Green-X1-Basic9b2cd6.jpg
    پشتیبانی از شش عدد فن 12 سانتی متری اضافه تر، به گونه ای که شما قادر خواهید بود بنا بر نیاز خود، اقدام به اضافه نمودن دو فن در قسمت جلو (ورودی هوا) و دو فن در قسمت سقف (خروجی هوا) و یک فن بر روی کاور بغل روبروی کارت گرافیک (ورودی هوا) و یک فن در قسمت کف کیس (ورودی هوا) نمایید.
    خوب سیستم گاهی اوقات داغ می کنه به نظرتون حالا فن بخرم و در کدوم قسمت ها قرار بدهم؟
    و راستی یک سوال زنگ زدم قیمت فن را پرسیدم گفت 7 یا 8 تومان؟همین قیمته یا سر کاری بوده
    ممنون
    موفق باشین
    سلام.

بستگی داره فن چی بخرید. فن 12 سانتی 10-12 تومنی هم داریم، 60-50 تومنی هم داریم.

بستگی داره به:

1- سرعت گردش (بر حسب دور بر دقیقه یا RPM) (هرچه بالاتر بهتر)

2- میزان نویز (بر حسب دسی بل یا dB) (هرچه کمتر بهتر)

3- حداکثر جریان هوا یا Max. Air Flow (بر حسب CFM) (ارتباط مستقیمی با تعداد پره ها و سرعت گردش داره)

4- عمر مفید (بر حسب ساعت)

5- زیبایی ظاهری و LED های رنگی و ...

17. نمایش تشکر

18. عضو ممتاز digital_2013 آواتار ها
    نمایش اطلاعات

با سلام خدمت همه
    یک سوال کیس من x1 است

به نظرتون هر 6 تا فنی که به کیس می خوره و وصل میشه را بزارم
    یعنی دوتا بالا بزارم دوتا جلو یکی هم جلوی کارت گرافیک یا نه دوتا جلو و یکی هم جلوی کارت گرافیک درست سمت چپ کفایت می کنه و سیستمو خنک می کنه و دیگه لازم نیست دوتا فن بالا بزارم؟
    اگه میشه راهنمایی کنید
    خیلی ممنون
    موفق باشین

19. نمایش تشکر

صفحه 2 از 10 اولین 1234 ... آخرین

اطلاعات تاپیک

Users Browsing this Thread

در حال حاضر 1 در حال مشاهده این موضوع می باشد.. (0 کاربر و 1 مهمان در این انجمن حضور دارند)

برچسب برای این موضوع

بوک مارک ها

بوک مارک ها

مجوزهای ارسال و ویرایش

• شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •